Usein kysytyt kysymykset

Ostaminen

Kuinka huudan Eerik’sin huutokaupassa?

Huutaa voit paikan päällä huutonumerolla, osoitteessa live.eeriks.fi sekä kirjallisin ja puhelinhuudoin. Huutamisesta on kerrottu tarkemmin Osta -sivuillamme.

Kuinka poistan käyttäjätilini / luottokorttini järjestelmästä?

Käyttäjät eivät voi poistaa itse käyttäjätiliään tai luottokorttiaan järjestelmästä. Jos haluat poistaa tietoja, ota yhteyttä info@eeriks.fi tai +35850 553 3241 ja poistamme tiedot puolestasi.

Jätin ennakkotarjouksen sivustolla, mutta joku muu voitti kohteen ennakkotarjouksen maksimisummalla. Mistä tämä johtuu?

Ennakkotarjous toimii siten, että jättämäsi ennakkotarjous kilpailee muita huutoja vastaan. Näin et koskaan maksa ylimääräistä. Ennakkotarjouksesi korottaa huutoa minimikorotuksen verran aina siihen asti, kunnes tarjouksesi ylitetään. Ennakkotarjous sivustolla toimii siis asteittain. Näin ollen esimerkiksi 1000 euron ennakkotarjouksesi ei voita kohdetta, jos järjestelmä on tarjonnut puolestasi viimeisimpänä 950 euroa ja seuraava huutaja tarjoaa 1000 euroa.

Otamme vastaan myös kirjallisia ennakkotarjouksia ja tarjouksia Invaluable -sivustolla. Useat käyttäjät voivat jättää samansuuruisen tarjouksen. Suosittelemme aina valvomaan huutoja varsinaisessa Live-huutokaupassa, jotta varmistat kohteen voittamisen.

Voitin kohteen. Mitä maksuvaihtoehtoja minulla on?

Huutokauppapaikalla voit maksaa käteisellä tai luottokortilla. Jos olet voittanut kohteen verkossa tai appeillämme, otamme yhteyttä sinuun 1-2 päivän sisällä huutokauppapäivästä ja tiedustelemme haluatko maksaa laskulla, suoraveloituksella tai noudon yhteydessä käteisellä tai luottokortilla.

Voitin kohteen ja haluan toimituksen. Mitä toimitusvaihtoehtoja minulla on?

Kohteet voi noutaa maksutta toimipisteestämme Turusta osoitteesta Yliopistonkatu 9B. Jos haluat toimituksen, ehdotamme sinulle huutokaupan jälkeen soveltuvinta ja edullisinta toimitustapaa. Ilmainen in-house toimitus on saatavilla Helsingin, Turun, Tampereen ja Porin alueelle erikseen ilmoitettavina toimituspäivinä.

Muille alueille käytössämme on muun muassa Posti, Matkahuolto ja DHL. Asiakas maksaa tällöin toimituskulut.

Mikä on huutomaksu?

Huutomaksu lisätään kohteen hintaan lopullisen vasarahinnan päälle. Huutomaksu on 20 % (sis. ALV). Huutokaupassamme et maksa muita kuluja.

Mikä on taiteen jälleenmyyntikorvaus?

Taiteen jälleenmyyntikorvaukseen voit tutustua Kuvasto ry:n sivustolla. Jälleenmyyntikorvauksella varmistetaan, että taiteilijat saavat asianmukaisen korvauksen teostensa jälleenmyynneistä. Jälleenmyyntikorvaus maksetaan huutokaupassamme voitetuista *-merkillä merkityistä kohteista, joiden vasarahinta ylittää 255 euroa.

Myyminen

Haluan arvioinnin esineelleni tai jäämistölle. Miten toimin?

Helpoin tapa arvioida esineesi on jättämällä arviointipyyntö verkossa. Voit aina myös tuoda esineesi galleriaamme arvioitavaksi. Suurempien kohteiden, kokoelmien ja jäämistöjen osalta voimme sopia kotikäynnin.

Haluan myydä esineeni Eerik’sin huutokaupassa. Mitä kuluja minulle koituu?

Myyntiprovisiomme on 20 % kohteen vasarahinnasta (sis. ALV), mutta kuitenkin vähintään 10 euroa lisättynä arvonlisäverolla. Emme veloita muita kuluja. Jos kohteeseen ei tule huutoja, et maksa mitään.

Ovatko kohteeni vakuutettuja?

Kyllä. Meillä kohteesi ovat vakuutettuja alempaan arviohintaan asti murtojen, palo- ja vesivahinkojen sekä tapaturmien osalta.

Miten ostajat löytävät kohteeni?

Kohteesi on myynnissä kansainvälisissä huutokauppapalveluissa ja sivustollamme. Markkinoimme kohdettasi suoraan ostajille, huutokauppaamme sosiaalisessa mediassa ja alan julkaisuissa. Lisäksi teemme kansainvälisillä kanavoilla markkinointityötä monipuolisesti.

En halua myydä esinettäni alle tietyn hinnan. Miten toimin?

Sovimme tällöin yhdessä kohteellesi varatun hinnan, jonka alle kohdetta ei myydä. Jos varattu hinta ei ylity, kohde ohitetaan huutokaupassa. Kohde voidaan myydä jälkimyynnissä tai jälkihuutokaupassa sopimallamme varaushinnalla.

Esineeni myytiin huutokaupassa. Milloin saan rahat tililleni?

Tilitys tapahtuu noin 2-3 viikon sisällä huutokaupan päättymisestä. Tilitämme maksut, kun ostajat ovat maksaneet kohteet. Tarjoamme ostajillemme 5 arkipäivän päivän maksuajan laskun lähettämisestä.